Airedale'i terjer on väikseim terjerite rühma liige. Terjerid on innukad, intelligentsed ja kergesti kohanevad koerad ja airedale'i terjerit väärtustatakse nende iseloomujoonte põhjal kõrgelt. Airedale terjer on pärit Suurbritanniast ja ta on kogu maailmas väga hinnatud seltsi-, harrastus- ja näitusekoer. Ega asjata hüüta teda terjerite kuningaks.

Välimus
Airedale'i pea peab olema pikliku kujuga, kuid mitte liiga lai. Ülemised ja alumised lõuad peavad olema sügavad, tugevad ja lihaselised ning kääritaolise hambumusega. Silmad peavad olema väikesed ja tumedad elava, intelligentse pilguga. Heledad silmad on ebasoovitavad. Kõrvade otsad peavad olema allapoole ja V-kujulised. Need ei tohiks olla liialt kõrgel ega lontis. Kael peab olema sirge ja trimmis nahaga. Keha peab olema lühike, lihaseline ja tugev ning sügava kuid mitte liiga laia rinnakorviga. Jalad on pikad ja tugevate luudega. Saba peab olema püsti. Airedale'i terjeri karvkate on karmikarvaline ja see peab olema tihedalt keha ligi. Aluskarv on pealiskarvast lühem ja pehmem. Karv võib ka kergelt lokkis või laines olla. Eriti krässus karvkatteid ei eelistata. Seljaosa, kael ja saba pealmine osa on musta või halli värvusega. Ülejäänud keha on pruunika tooniga. Vähene valge toon esijalgade vahel on samuti lubatud.
Isasloomade turjakõrgus on tavaliselt 58-61 cm ja emastel 56-59 cm. Koerad peaksid kaaluma umbes 22 kg.

Toitmine
Airedale'id ei ole väga aplad ega ka valivad sööjad, seega on neid lihtne toita. Nad on hea kehaehitusega ja aktiivsed koerad, kes vajavad õiges koguses kvaliteetset toitu.

Suhtlus
Airedale'i terjerid on sõbralikud, kergesti kohanevad ja julged koerad, kel on suurem osa terjerile iseloomulikke jooni. Nad vajavad õrna kohtlemist. Paljud neist võivad välja näidata ka põikpäisust, kuid üldjuhul on nad heatujulised ja kuulekad. Airedale ei ole teiste koerte suhtes agressiivne, kuid seisab enda eest vapralt, kui talle väljakutse esitatakse. Nad on mänguhimulised ja inimsõbralikud koerad. Nad sobivad suurepäraselt lastega peredesse. Airedale on pühendunud kaaslane, kes on igal ajal valmis jalutamiseks või autosõiduks. Nad on võrratud pere ja kodu kaitsjad ning sobivad hästi ka valvekoerteks

Aktiivsus
Airedale on aktiivne koer, kes vajab piisavalt liikumist, millest üks osa võiks olla mänguaeg. Koer on kiire ujuja ja naudib seda väga

Treenimine
Airedale'i terjerid on väga intelligentsed ja hästi koolitatavad koerad. Nad kohanevad kergesti ja neid on lihtne treenida ka jahikoerteks.

Pesakond
Pesakonnas onkeskmiselt 8 kutsikat, kuid järeltulijad võib olla ka kuni 12.

Eluiga
Airedale elab umbes 12-15 aastaseks.