Anatoolia karjakoer on pärit Türgist, kus teda on juba aastatuhandeid kasutatud karja kaitsjatena. Anatoolia karjakoer on karjatav tõug, kellel on väga kaugele minevikku ulatuv ajalugu, seda ilmselt kuni suurte Mesopotaamia jahikoerteni välja. Tõug on aja jooksul kohanenud teda mõjutanud tingimustega. Koer peab olema suur ja vastupidav, olles samal ajal ka hästi vilgas.

Välimus
Karabašid on suured, tugevad mastifi-tüüpi koerad. Nad on tuntud just oma näo märgistuste poolest - kreemikat tooni musta maski ja kõrvadega. Neil on lühike, tihe karv, mida on lihtne hooldada. Täiskasvanud ikka jõudmine võtab kauem aega kui teistel tõugudel. Isased saavad täiskasvanuteks umbes 4 aasta vanuselt, emased 3-aastaselt.

Huuled peavad olema veidi rippuvad. Nina värvuseks on must. Silmad on võrreldes pea suurusega suhteliselt väikesed, mis asetsevad üksteisest kaugel ja võivad olla kuldsest kuni pruuni värvuseni. Kõrvad on kolmnurkse kujuga ja lamedalt üle pea. Kael on tugev ja lihaseline. Rinnakorv on sügav. Esijalad on hea luustikuga, tagajalad on tugevad ja kergemad kui eesmised. Saba asetseb rahulikel hetkedel madalal, liikumisel on aga kaarjalt püsti ja ulatub seljale. Karvkate liibub tihedalt vastu keha. Karv peaks kaela, õlgade ja saba piirkonnas veidi pikem olema. Värvustena on lubatud kollakaspruun koos musta maski ja mustade kõrvadega.
Isaste koerte turjakõrgus on 74-81 cm, emastel 71-79 cm. Isaste koerte kaal jääb vahemikku 50-64 kg, emastel 41-59 kg.

Toitmine
Karabaš on üsna suurekasvuline koer ning vajab palju ja kvaliteetset toitu, seda just kutsikaeas.

Suhtlus
Anatoolia lambakoerad on territoriaalsed koerad. Loomu poolest on nad valvekoerad, kes on iseseisvad ja väga intelligentsed. Tugeva kaitseinstinkti tõttu peab neid juba väga varakult sotsialiseerima hakkama. Lastega käituvad nad rahulikult, kuid koera suuruse tõttu peaks nende omavahelisel mänguajal silma peal hoidma. Mõned neist (eriti just isased) võivad omasooliste suhtes agressiivsust üles näidata. Anatoolia lambakoerad on eriti tundlikud kirpudele, seega ei tohiks nad elada koos kasside ja teiste koduloomadega. See tõug ei sobi inimesele, kes pole enne koeri pidanud.

Aktiivsus
Karabaš vajab palju liikumist. Koer on väga aktiivne ning talub ka väga kõrgeid ja väga madalaid õhutemperatuure.

Treenimine
Intelligentne ja suure tahtejõuga koer. Neid on aretatud oma algupärandit kasutama, seega on neid suhtelist raske koolitada. Treenimisel on oluline kannatlikkus ja isegi sel juhul pole tulemused garanteeritud.

Pesakond
Pesakonnas on 8-14 kutsikat, kuid üldjuhul on järeltulijaid 10-11.

Eluiga
Arvestades fakti, et karabaš on suuretõuline koer, võib ta siiski elada kuni 12-13 eluaastani ja mõned isegi kauem.