Araabia hurt ehk Sloughi on haruldane koeratõug, pärit Pőhja-Aafrika aladelt nagu Maroko, Tuneesia jne. Ta on sugulane Salukiga. See on jahikoer, kes peab jahti silmade abil ning teda on kasutatud peamiselt gasellide ning teiste kōrbeulukite jahiks, samuti oli ta kasutuses, kui valvekoer. Ta on tugev ja vastupidav. Tänapäeval on nad peaasjalikult seltsi- ja näitusekoerad. Väga harva esinev tōug.

Välimus
Oma olemuse, õrna naha ja saleda ning musklilise välimikuga jätab väga sportliku ja elegantse mulje . Pea on külgvaates piklik, elegantne, peen, kuid üsna suur, ülaltvaates väga pika kiilu kujuline. Kõrvad on kõrge asetusega, rippuvad, peadligi hoidvad, mitte liiga suured, kolmnurksed, otstest veidi ümarad. Keha on sujuva ja harmoonilise kaarega ülajoon. Esiletungivad puusanukid, mis paiknevad turjaga samal kõrgusel või veidi kõrgemal. Saba on õhuke, kitsas, asetatud laudja pikendusena, hoitakse seljajoonest madalamal. Karvkate on lühike, pehme, tihe ja sile, värvuselt liivakarva, musta maskiga vői brindle musta maskiga. Slouhid on suursuguse välimusega, suurt kasvu, turjakőrgusega isased 66-72 cm., ( ideaalkōrgus 70 cm.) emased 61-68 cm. (ideaalkōrgus 65 cm.), kaal 18-28 kg.

Toitmine
Tavaline kodus tehtav koerasöök (kana-, kalkuni ja loomaliha) .

Suhtlus
Sloughid on oma perekonda kiindunud, vőőraste suhtes umbusklikud, uhke hoiakuga. Neil on tugevalt arenenud jahi- ja ka valveinstinktid. Lastega ja teiste koertega on neil läbisaamine hea, seepärast sobivad nad ka perekoeraks.

Aktiivsus
Nad on vitaalsed, energilised ja väga mänguhimulised. Vajavad palju liikumist, seega sobivad vaid aktiivsele inimesele.

Treenimine
Koerad on uudishimulikud, intelligentsed ja kergesti koolitatavad.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 3-7 kutsikat.

Eluiga
Keskmiselt 12-16 aastaseks.