Bichonid kuuluvad seltsikoerte rühma, kes on toredad seltsilised ja tublid kuulekusvõistlustel osalejad. Tänu oma erilisele karvkattele on nad ka suurepärased näitusekoerad. Iseloomult on käharakarvaline bichon elav, perekonda kiinduv, mänguhimuline.

Välimus
Pea on küllaltki ümar. Karva peab ümara välimuse tagamiseks lõikama. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on ümarad ja tumeda värvusega, pilk – valvas. Kõrvad on rippuvad, pea ligidal ja kaetud koheva karvaga. Kael on kergelt kaarjas ja suhteliselt pikk. Kere üldkuju on nelinurkne, hästi kaardunud ribidega. Esijalad on sirged ja kergete luudega. Tagajalad on hästi painduvate põlveliigestega. Käpad on kitsad ja ümarad. Saba on püstise asetusega ja kaarjalt üle selja. Rikkaliku lokilise karvaga. Värv valge, ka kőrvade tagant kerge beeþika varjundiga värvus on lubatud.
Nii emase kui ka isase koera turjakõrguseks on 23-30 cm ja kaal jääb vahemikku 3-6 kg.

Toitmine
Bichone on odav toita, kuna nad söövad üpriski vähe. Spetsiaalsed harjamisvahendid on aga küllaltki kulukad.

Suhtlus
Bichon on väike, rõõmus koer, kes jumaldab pereelu ja on suurepärane laste lemmikloom. Koerale meeldib osaleda kõigis pere toimingutes, kuid lepib ka vähese üksi olemisega. Bichon on seltskondlik koer ja saab hästi läbi ka teiste lemmikloomadega.

Aktiivsus
Bichon kohandub hästi pere võimalustega liikumiseks.

Treenimine
Käharakarvaline bichon on arukas koer, kes saab kiirelt aru, mida temalt soovitakse. Seega on ka treenimine lihtne.

Pesakond
Pesakonnas võib olla 1-6 kutsikat, tavaliselt 4 või 5.

Eluiga
Bichoni keskmine eluiga on 14 aastat.