Bologna koer on väike valge karvkattega seltsikoer. Bologna bichon on ideaalne seltsikoer, alati valmis oma peremeest järgima, truu ja lojaalne. Need väga armsad koerad, kes vaatavad teile tõsise ilmega otsa, on tuntud oma intelligentsuse, tähelepaneliku loomuse ja rahuliku meelelaadi poolest ning nad kiirgavad neid omadusi kõigile, kes nende ümber on.

Välimus
Pea on keskmise pikkusega, pea pikkus on peaaegu 1/3 turja kõrgusest. Bologna koeral on väike nina; huuled ja silmalaud on musta värvi. Kõrvad asetsevad üksteisest suhteliselt kaugel, andes peale kandilise välimuse. Keha on ruudukujuline. Kere pikkus mõõdetuna õlanukist istmikunukini on võrdne turja kõrgusega. Karvkate on valge värvusega ilma teiste värvide märgistuste ja varjunditeta. Kasuka karv on pikk, laineline ja kehast eemal. Saba on püstine ja ulatub üle selja.Ta vajab igapäevast kammimist. Erilist hoolitsust vajavad kõht, kõrva tagused ja jalad. Kuna koer ei aja karva, peab surnud karvad harjamise teel eemaldama. Karvkate pulstub kergesti, seega peab seda korrapäraselt kontrollima.
Bologna bichon on väikest kasvu, turjakőrgus on isastel 25-33cm, emastel 27-28 cm., kaal 2,5-4 kg.

Toitmine
Koer on toidu suhtes vähenõudlik.

Suhtlus
Bologna koer on arukas, intelligentne, kuulekas koer, kes kiindub väga oma omanikku. Suur kiindumus raskendab aga koera üksi jätmist. Koer saab hästi läbi lastega ja teiste lemmikloomadega (nii suurte kui ka väikestega). Kuid võõraste suhtes käitub ta ettevaatlikult. Koeral on kombeks kõige uue ja ebatavalise suhtes kõvasti haukuda, kuid üldjuhul pole bologna koer niisama klähvija ega agressiivne loom.

Aktiivsus
Keskmise aktiivsusega. Koer naudib igapäevaselt mitmeid lühiajalisi jalutuskäike, kuid ei keeldu ka pikaajaliselt jalutamisest. Bologna koerale meeldib ka lihtsalt aias mängida.

Treenimine
Ta on tark ja kergesti koolitatav, soovib peremehe meelejärgi igati käituda.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 6-7 kutsikat, kuid keskmine järeltulijate arv on 4.

Eluiga
Bologna bichon võib elada 14-15 aasta vanuseks