Bullmastif kuulub töökoerte rühma. Algselt rakendati neid valvekoertena, tänapäeval on nad samuti valvekoerad, kuid ka lihtsalt toredad kaaslased. Bullmastif on suht isepäine - vőib tekkida hetki, kus ta otsustab midagi ja viib selle ellu ilma, et sinu vastuväited kuidagi mőjuks. Samas ta on intelligentne - talle meeldivad asjad őpib ta selgeks väga kiiresti ja ei unusta neid elu lőpuni.

Välimus
Bullmastifil on suur ja ruutjas pea. Koon on lühike, nina ja ninasõõrmed on laiad. Suu on tasane, kerge alahambumus on lubatud. Silmad on keskmise suurusega, värvuselt tumedad või pähkelpruunid. Kõrvad on V-kujulised ja väikesed, kere värvist tumedamad. Kael on hästi kaardunud, hästi lihaseline, ümbermõõt on koljuga peaaegu võrdne. Rind on lai ja sügav; õlad lihaselised ja jõulised. Lanne on tasane; selg lühike ja sirge. Käpad on kaardunud, varbad on ümarad. Saba on kõrge asetusega ja kantakse sirgelt või kergelt kaardus. Karvkatte eelistatud värvused on kollakaspruun, punane või hallikaspruun. Rinnal on lubatud veidi valget, koon peab olema musta värvusega.
Isaste koerte turjakõrguseks on 63,5-68,5 cm ja kaal umbes 50-59 kg. Emaste turjakõrguseks võib-olla 61-66 cm. Kaal jääb vahemikku 41-50 kg. Bullmastifi võtmisel on oluline meeles pidada, et sellest tõust kasvab suur ja raske koer.

Toitmine
Bullmastif võib toidu suhtes vägagi nõudlik olla. Igal koeral on individuaalsed toitumisvajadused. Täiskasvanud koera peaks toitma kaks korda päevas. Küsige kasvatajalt sobivat toitmisprogrammi.

Suhtlus
Bullmastif on oma pereliikmete ja teiste lemmikloomade suhtes kaitsva iseloomuga. Koera peab juba varajases vanuses sotsialiseerima. Bullmastif aktsepteerib võõraid vaid juhul, kui neid on talle usaldatav isik tutvustanud. Sissetungijad on sunnitud kiirelt tuldud teed tagasi minema. Oma tugevuse, põikpäisuse ja liigse kaitseinstinktiga ei sobi ta esmakordselt koeraomanikuks saavale inimesele.

Aktiivsus
Koera ei tohi pikkadele jalutuskäikudele viia ja vabalt ringi joosta lasta enne, kui koer on vähemalt aasta vanune. Pidage meeles, et kui koer on umbes 6 kuu vanune ja näeb juba täiskasvanud koera moodi välja, on ta siiski alles kutsikas. Liigne liikumine kutsikaeas võib hiljem luu- ja liigeseprobleeme tekitada. Bullmastif vajab mõõdukas koguses liikumist - mõned jalutuskäigud päevas. Koerale meeldib perega koos erinevaid toiminguid teha ja mänge mängida.

Treenimine
Bullmastif võib-olla küllaltki põikpäine koer, seega on kindlakäeline koolitus eriti oluline. Koer võib välja näidata ka kangekaelsust ja tormakust ning seda eriti noorukieas.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 4-13 kutsikat; keskmine järeltulijate arv on 8.

Eluiga
Bullmastifi keskmine eluiga on 10 aastat.