Bullterjer kuulub terjerite rühma. Algselt osalesid nad koertevõitlustel ja olid seltsikoerteks. Tänapäeval on bullterjer heaks kaaslaseks.Suurbritannias ja Ameerikas on bullterjer praegugi väga populaarne tōug. Ta on suurepärane valvekoer. Bullterjer on koeramaailma "gladiaator" täis tuld ja julgust.Tõugu iseloomustavad suurepärane lihaskond, hea hüppevõime ja mis võitluses peamine - võitlussituatsioonis neil peaaegu puudub valuaisting.

Välimus
Bullterjeril on pikk, tugev ja munakujuline pea. Pealagi on kõrvade vahel peaaegu tasane. Nina on musta värvusega ja ninasõõrmed on hästi välja arenenud. Alalõuad on tugevad ja sügavad, kääritaolise hambumusega. Silmad on kolmnurksed, viltused, sügava asetusega ja musta või pruuni värvusega. Kõrvad on väikesed, õhukesed ja üksteisele suhteliselt lähedal. Kael on pikk, lihaseline, kumer ja koonuselise kujuga. Selg on lühike, jõuline ja tasane. Rind on lai. Jalad on tugevad ja sirged. Ümarad ja kompaktsed käpad on kumerdunud varvastega. Saba on madala asetusega, lühike ja hoidub kehaga horisontaalselt. Näitusekoerte karvkatte eelistatud värvused on valge, must, hallikaspruun, punane, kollakaspruun ja trikoloor. Koera liikumine on vaba ja muretu ilmega.
Turjakõrgus ja kaal ei ole tõukirjelduses märgitud. Kuid need on tavaliselt vastavalt 45 cm ja 33 kg.

Toitmine
Bullterjer on hea isuga ja sööb meelsasti. Seega peab õigest toidukogusest kindlasti rangelt kinni hoidma, sest koer võib kergelt kaalus juurde võtta.

Suhtlus
Bullterjer on sõbralik koer, kel on suurepärane huumorimeel. Koer vajab nii füüsilist kui ka vaimset stimuleerimist. Bullterjer võib-olla ka küllaltki jonnakas ja ei sobi esimest korda koeraomanikuks saavale inimesele. Kuigi koer näeb üldiselt rahulik välja, ei tohi unustada, et algselt aretati ta võitluskoeraks. Vajadusel kaitseb koer end hästi, kuid ei tee kunagi ise esimest sammu. Koer on väga südamlik ja naudib inimeste seltskonda, seega pole mõttekas koera väga pikaks ajaks üksi jätta. Igavuse korral võib see suurte lõugadega koer palju pahandust korda saata.

Aktiivsus
Bullterjer on aktiivne koer, kes vajab mõõdukas koguses liikumist ja seda nii jooksmise kui ka vedamisharjutuste näol.

Treenimine
Bullterjer on intelligentne ja kiiresti õppiv koer, kuid ka üsna kangekaelne. Seega on treenimisel oluline kannatlikkus ja kindel meel.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 5 kutsikat, kuid see arv võib jääda ka vahemikku 1-9.

Eluiga
Nende eluiga on umbes 6-9 aastat.