Karmikarvaline foksterjer kuulub terjerite rühma. Algselt oli koera ülesandeks rebase urgu pugeda ja ta sealt välja ajada. Teda kasutati ka kahjurite püüdmisel. Tänapäeval on nad jahi- ja seltsikoerad. Üks väheseid siiani praktilises töös kasutatavaid ulukitega silm-silma vastu vőitlevaid jahikoera tőuge, kes samal ajal on peresőbralikud kodukoerad. Foksterjeri suur vaprus ei ole tihtipeale proportsioonis tema väikese kasvuga.

Välimus
Karmikarvalise foksterjeri pea on piklik, kolp on lame. Lõuad on tugevad, lihaselised ja kääritaolise hambumusega. Silmad on väikesed, ümarad, tumedavärvilised ja sügava asetusega. Kõrvad on v-kujulised, ettepoole rippuvad ja tihedalt vastu põski hoiduvad. Kael on lihaseline ja hea pikkusega. Rind on sügav, kuid mitte liialt lai. Õlad on pikad ja tahapoole hoiduvad. Lanne on tasane, selg on lühike ja sirge. Esijalad on sirged, tagajalad on tugevad ja lihaselised. Käpad on väikesed, ümarad ja kompaktsed. Saba on kõrge asetusega, hoidub püstiselt, kuid mitte kunagi selja kohale. Pealiskarv on paks ja traatjas, aluskarv on lühike ja pehme. Koonul ja jalgadel on karv pikem. Karvkatte eelistatud värvuseks on valge mustade ja/või pruunide laikudega. Valge peab domineeriv värvus olema.
Isase koera turja maksimaalseks kõrguseks on 39 cm, emastel veidi vähem. Isane koer võib kaaluda 7,3-8,2 kg ja emase koera kaal jääb vahemikku 6,8-7,7 kg.

Toitmine
Koer on toidu suhtes vähenõudlik. Karmikarvaline foksterjer on aktiivne koer, kuid sööb suhteliselt vähe.

Suhtlus
Üldjuhul on karmikarvaline foksterjer sõbralik, pühendunud ja südamlik koer. Koer võib vägagi kaitsev olla, kui ta tunneb, et ta pereliige on ohus. Varem oli koer tuntud oma nähvamiskombe ja põikpäisuse poolest, kuid kui valite kutsika hoolikalt, ei pruugi tal neid probleeme esineda. Karmikarvaline foksterjer saab hästi läbi lastega ja ta on suurepärane perekoer. Koera peab juba varakult sotsialiseerima hakkama, eriti just kasside ja teiste väikeste lemmikloomadega. Foksterjer armastab väga kaevata ja ta võib aias tõelise segaduse tekitada. Kui koer on aga korrektse koolituse saanud, ei pruugi seda juhtuda. Koer talub hästi kuumi ja päikselisi päevi ja paneb tugevalt vastu ka külmadele ilmadele. Seega pole koeral probleemi ka öösiti õues magada.

Aktiivsus
Karmikarvaline foksterjer vajab palju liikumist. Ta on energiline koer, kes naudib pikki jalutuskäike. Koer saab hästi hakkama agility ja flyballi harjutustega. Koerale meeldib lastega õues mängida ning mida sopasem ja energilisem mäng on, seda rohkem koer mängu naudib.

Treenimine
Karmikarvaline foksterjer on intelligentne terjer, kuid võib nagu paljud terjerid, põikpäine olla. Koera treenimine on suhteliselt lihtne, kuid omanik peab koolitamisel järjepidev ja kindlakäeline olema. Foksterjerile meeldib haukuda ja kaevata ning nende vältimiseks peab koera vastavalt treenima, et ta need toimingud käsu peale lõpetaks. Ta võib teiste koerte suhtes küllaltki domineeriv olla, seega peab koera korrektselt sotsialiseerima.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 4-6 kutsikat.

Eluiga
Koera keskmine eluiga on 13-14 aastat.