Ibiza podenco kuulub jahikoerte rühma. Algselt aretati nad lõhna ja hääle järgi saaki jahtima. Tänapäeval on nad jahi- ja seltsikoerad. Tema näol on tegemist ühe tüüpilisemaga vanimatest ja senini säilinud primitiivsetest ning robustsetest tõugudest. Nende koerte kujutisi leidub nii vaaraode hauakambrites kui ka muuseumides, millega on tõestatud tõu eksistents juba aastal 3400 enne Kristust.

Välimus
Ibiza podencol on terava koonuga piklik, kitsas pea. Nina on lihavärvi. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on mandlikujulised ja merevaiguvärvi. Kõrvad on suured, õhukesed, püstised ja väga liikuvad. Kael on pikk, kitsas, lihaseline ja kergelt kumerdunud. Rinnakorv on pikk, lame. Kõhujoon on tõusev. Rinnakuluu on esileulatuv. Esijalad on sirged, tagajalad on pikad, tugevad ja sirged. Käppadel on hästi kaardunud varbad, mõhnad on tugevad ja hoiavad kergelt väljapoole. Saba on madala asetusega, pikk ja peenike. Liikumisel võib-olla kergelt kaardus, kuid mitte kunagi üle selja. Näitusekoerte karvkatte eelistatud värvusteks on valge, kastanpruun või ühevärviline punane või nende värvuste kombinatsioon. Must pole aktsepteeritav. Karvkate on lühike ja võib-olla kas sile või karmikarvaline. Koera liigutusi võib kirjeldada kui hõljuvat traavi.
Nii emaste kui ka isaste koerte turjakõrguseks on 56-74 cm ja nad kaaluvad 19-25 kg.

Toitmine
Ibiza podenco on toidu suhtes vähenõudlik koer ja ta ei vaja spetsiaaltoite. Üldjuhul on koer hea isuga.

Suhtlus
Ibiza podenco on väga südamlik koer ja kui tõstate tema peale häält, vaatab ta teile sellise pilguga silma, et te sooviksite öeldu tagasi võtta. Ta on truu koer, kes saab lastega hästi läbi ja soovib igast mängust osa võtta. Ibiza podenco on suurepärane lemmikloom, kes naudib väga inimeste seltskonda. Koeral võtab täiskasvanud ikka jõudmine üpris mitu aastat, ja seda nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Kuid kui soovite endale algupärast tõugu, kes pole tuhandete aastate jooksul muutunud, on ibiza podenco teile hea valik.

Aktiivsus
Need koerad vajavad palju liikumist. Kui koer on lõhna üles võtnud, võib ta selle allika leidmiseks meeletult joosta. Kuna ibiza podenco suudab üpris kõrgele hüpata, peaks maja ümber kindlasti kõrge aed olema.

Treenimine
Ibiza podenco on intelligentne koer, kes õpib kiiresti ja on kuulekas. Koera treenimine peab olema järjepidev ja sotsialiseerimisega peaks alustama juba varajases eas.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6 kutsikat. Kuid järeltulijate arv võib-olla ka kuni 11.

Eluiga
Ibiza podencod elavad kõrge vanuseni, isegi kuni 17 aasta vanuseks.