Inglise setter kuulub jahikoerte rühma. Nad on töö-, seltsi- ja näitusekoerad. Nagu kőik setterid, on ka inglise setterid välja aretatud spanjelitest. Kőigist setteritest on inglise setter kőige kirjum – ta vőib olla kahevärviline– valgel taustal mustad, kollased, oranžpunased vői pruunid täpid , vői kolmevärviline – mustad täpid koera koonul, kulmukaartel ja kőrvade siseküljel ning jäsemetel oranzhpunased täpid ja piirded.

Välimus
Inglise setteri pea on pikliku kujuga. Silmad on selge, leebe pilguga, pähkelpruunidest kuni tumepruunideni. Kõrvad on mõõduka pikkusega, madala asetusega. Kõrvade pealispind on kaetud sametpehmete karvadega. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Kael on küllaltki pikk, lihaseline ja kergelt kumer. Õlad on tahapoole hoiduvad, abaluude vaheline sügavus ja laius on väga hea. Esijalad on lihaselised ja sirged koos ümardunud luudega. Tagajalad on tugevad ja lihaselised. Keha on mõõduka pikkusega, selg on lühike ja tasane. Käpad on hästi koondunud, paksude mõhnadega. Saba peab olema seljajoonega peaaegu ühel joonel, keskmise pikkusega. Saba on kaetud pikkade ja lehvivate karvadega. Saba võib-olla kergelt kaardus, kuid mitte rõngas.
Emaste turjakõrgus jääb vahemikku 61-65 cm ja nad kaaluvad umbes 27 kg. Isaste turjakõrguseks võib-olla 65-68 cm ja kaal on umbes 28,5 kg.

Toitmine
Koer ei vaja spetsiaalset toitmisplaani ja ta sööb üldjuhul hea isuga.

Suhtlus
Inglise setter on sõbralik ja heasüdamlik koer, kes kiindub väga oma perekonda. Ta on elurõõmus, seltskondlik koer. Koer annab võõraste tulekust häälekalt märku ja võtab neid vastu äärmiselt sõbralikult! Inglise setter saab hästi läbi laste ja teiste lemmikloomadega.

Aktiivsus
Inglise setter vajab küllaltki palju liikumist. Koeral on kombeks hulkuma minna, seega peaks maja ümber kindel aed olema.

Treenimine
Inglise setter on intelligentne koer, keda on lihtne treenida. Kuid aeg-ajalt võib koer ka oma isepäisust välja näidata, seega peab sellega koolitamisel kindlasti arvestama.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 6 kutsikat.

Eluiga
Inglise setteri keskmine eluiga on 14 aastat.