Inglise springerspanjel on jahikoer, keda kasutatakse lindude välja peletamiseks ja hüppemängudes väljadel. Koer suudab maal või vees terve päeva tööd teha. Inglise springerspanjel on ka populaarne perekoer ja spordikoertest üks mitmekülgsemaid. Inglise springerspanjelil on väga hea iseloom, just hea iseloomu tőttu on ta väga populaarne eriti Inglismaal.

Välimus
Springerspanjeli kolju on keskmise pikkusega ja mõõdukalt lai. Silmad on keskmise suurusega ja laia asetusega. Sündides pole kutsika silmadel täielikku pigmenti, see ei pruugi välja areneda enne, kui koer on aasta vanune. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Keha on keskmise pikkusega; rinnakorv on sügav. Selg on tasane ja lühike. Lanne ei ole kõrgusest pikem. Springerspanjeli saba liigutused näitavad koera temperamenti. Saba asetus on horisontaalne, kui koer on rõõmus, on see veidi kõrgendatud. Karvkatte puhul ei aktsepteerita karmikarvalist ega lokkis kasukat. Sellel peab olema puhas, läikiv välimus.
Isaste koerte turjakõrgus võib-olla 49-51 cm ja emastel 48-50 cm. Isase koera kaal jääb vahemikku 23-24 kg, emasel 24-25 kg.

Toitmine
Koer on noorena väga hea sööja ja ülekaalulisus on lihtne tekkima. Omanik peab sellega kindlasti arvestama ja korrapärasest toitmisplaanist kindlalt kinni pidama.

Suhtlus
Tüüpiline springerspanjel on ekstravertne, sõbralik, kiirelt õppiv ja kuulekas koer. Ta areneb nii vaimiselt kui ka füüsiliselt kuni kahe aastaseks saamiseni. Agressiivsus ja domineerimine pole sellele tõule omased, kuid võivad siiski ilmenda, kui koeraga ei tegeleta noores eas piisavalt. Springerspanjel on suurepärane seltsi- ja perekoer, kes kuuletub hästi ja käitub korralikult. Mõned võivad aga ka kangekaelsed või kartlikud olla, mis võib kaasa tuua ka urisemist ja nähvamist. Kuid see on siiski erand, mitte reegel. Näitusekoerteks aretatud koerad on rahulikuma iseloomuga ja vähem aktiivsed, kui töökoertena tegutsevad springerid.

Aktiivsus
Need koerad naudivad õues olemist. Koer on rahul, kui ta saab palju liikuda ja õppida. Talle meeldib osa võtta pere tegevustest.

Treenimine
Springerspanjel on tugev, hea käitumisega ja kiirelt õppiv koer. Teda on lihtne treenida, ta pole närviline, agressiivne ega häbelik. Koolitamise teel saab koerast suurepärane perekoer.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 4-10 kutsikat. Keskmine järeltulijate arv on 5 või 6.

Eluiga
Springerspanjel võib elada kuni 15 aastaseks ja olla kogu aktiivne koer.