Saksa spits (keskmine) kuulub seltsikoerte rühma. Algselt kasutati neid valvekoertena, tänapäeval on nad seltsikoerteks. Saksa spits (keskmine) on väikesekasvuline, kompaktne, pikakarvaline koer, kellel on spitsile omane pea kuju ja üle selja ulatuv saba.

Välimus
Pea on keskmise suurusega, kolp on küllaltki lai ja koon mõõduka pikkusega. Lõuad on kääritaolise hambumusega. Silmad on tumedavärvilised, keskmise suurusega ja ovaalse kujuga. Kõrvad on väikesed, püstised, kolmnurkse kujuga ja kõrge asetusega. Kael on lühike ja kergelt kaarduv. Rind on sügav. Esijalad on sirged ja tagajalad heade nurkadega. Käpad on väikesed, ümarad ja hästi kaardunud. Liigutused on ühtlased, paindlikud ja hea tõukega. Pikakarvaline saba on kõrge asetusega, rõngjalt üle selja. Koera pealiskarv on pikk, sirge ja karmikarvaline, aluskarv on pehme ja paks. Kael ja esijalad on karvarohked. Näol ja kõrvadel olev karv on pehme ja lühike. Karvkatte värvuseks on lubatud kõik toonid. Kõige levinumad on must, valge ja kreemikad, pruunid, oranžikad ja kuldsed toonid. Need värvused võivad esineda ka valgel põhjal ning musta ja punakaga.
Saksa keskmise spitsi ideaalne turjakõrgus on 30-38 cm ja kaal 7-11 kg. Isased koerad on suuremad kui emased.

Toitmine
Saksa spitsil pole seedimisprobleeme ja ta sööb kõiki koeratoite. Koerale ei tohiks pakkuda väga proteiinirikast toitu, sest see soodustab hüperaktiivsust.

Suhtlus
Saksa spits on rõõmus, intelligentne ja sõbralik koer. Ta ei ole agressiivne ega närviline vaid väga aktiivne ja valvas koer. Saksa spits naudib inimeste seltskonda ja soovib osaleda kõikides pere toimingutes.

Aktiivsus
Saksa spits ei vaja palju liikumist, kuid ta naudib väga jalutuskäike ja ringi jooksmist. Koer on eriti rahul, kui ta saab aias terve päeva vabalt ringi liikuda.

Treenimine
Saksa spits on väga intelligentne koer, kuid võib aeg-ajalt ka oma kangekaelsust välja näidata. Koer on väga osav agility- ja kuulekusvõistlustel.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 3-5 kutsikat.

Eluiga
Saksa spits võib elada 14-18 aasta vanuseks