Siberi husky kuulub töökoerte rühma. Algselt kasutasid Siberi elanikud tšuktšid neid kelkude vedamiseks. Tänapäeval rakendatakse neid kelguvõistlustel ning nad on ka toredad seltsi- ja näitusekoerad. Siberi husky on keskmise suurusega, jõuline, kiire ja hea vastupidavusega koer. Husky liigutused on kiired ja kerged, hea tõukega ja maadvõitvad.

Välimus
Pea on selgepiiriline ja rebasepea sarnane. Koon on keskmise suuruse ja laiusega. Nina on halli, pruuni või musta kasukaga koertel musta värvusega, vasekarva koertel maksapruuni värvusega ja üleni valgetel koertel on nina lihavärvusega. Silmad on mandlikujulised ning sinise või pruuni varjundiga. Silmad võivad ka kahevärvilised olla või üks silm pruun, teine sinine. Kõrvad on keskmise suurusega, kolmnurkse kujuga, püstised, ligistikku ja kõrgel pea kohal asetsevad. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Kael on keskmise pikkusega, kumer ja uhke hoiakuga. Esijalad peavad olema mõõduka vahega, paralleelsed ja sirged. Reied on lihaselised ja jõulised. Keha on sirge ja tugev, lanne on tasane, koera pikkus ületab turjakõrguse. Rind on sügav ja tugev. Käpad on ovaalsed, mitte eriti pikad, varvaste vahel on ujulestad. Saba on rikkaliku karvkattega, kohev ja rebasesaba sarnane. Hoidub liikumise ajal selja kohale kaardu. Koeral on kahekordne, keskmise pikkusega karvkate.
Isase koera turjakõrguseks võib-olla 53–60 cm ja ta kaalub umbes 20–27 kg. Emase koera turjakõrgus jääb vahemikku 51–56 cm ja ta kaal jääb vahemikku 16–23 kg.

Toitmine
Koera peab toitma täpse toitmisplaani alusel. Husky ei ole toidu suhtes valiv. Kuigi ta on suurekasvuline koer, ei söö ta väga palju.

Suhtlus
Siberi husky on tuntud oma hea iseloomu poolest ja ta sobib suurepäraselt perekoeraks. Husky jumaldab inimesi, seega ei sobi ta lihtsalt valvekoeraks. Koer naudib ja vajab seltskonda. Kui jätate koera väga pikaks ajaks üksinda, võib ta küllaltki pahuraks muutuda. Husky saab hästi läbi teiste sotsialiseeritud koertega. Kuid pidage meeles, et huskys on ka jahiinstinkte, seega peaks koeral väiksemate lemmikloomadega koosolemisel silma peal hoidma ning koera nendega harjutama ja sotsialiseerima. Siberi husky ei haugu eriti, kuid ulub selle asemel, ja tihti vaid selle naudingu pärast!

Aktiivsus
Siberi husky vajab küllaltki palju liikumist. Väljapool koduaeda jalutades peaks koer kindlasti rihma otsas olema. Huskyl võib vabalt liikudes tulla tahtmine lihtsalt kiirelt minema joosta. Sellistel puhkudel ei pruugi koer tagasikutse käsule alluda. Maja ümber olev aed peab kindel ja tugev olema, kuna siberi husky suudab väga hästi hüpata.

Treenimine
Husky on intelligentne ja isepäine koer. Selle koera treenimine nõuab järjepidevust ja kannatlikku meelt.

Pesakond
Huskyl on väikesed pesakonnad, keskmiselt 6 järeltulijaga. Kuid on andmeid ka 12-liikmelistest pesakondadest.

Eluiga
Sibery husky võib elada 16 aasta vanuseks. Mõni isegi veel vanemaks.