Ungari linnukoer kuulub koeramaailma aristokraatide hulka. Selle tõestuseks on nii tema väärikas hoiak kui tõu ajalugu. Tunnustatud nii seltsi- kui jahikoera omaduste tõttu. Nendes on harmooniliselt ühendatud jõud ja ilu.

Välimus
Kolju on mõõduka laiusega ja pisut kumer. Koon on tömp, ei tohi olla terav. Jõulised ning lihaselised lõuad. Silmad on leebed, helepruunid ja armastusväärse ilmega kuid tagaplaanil võib märgata kelmikat koeruse helki ning erksat tähelepanu, mis ihkab jahti....
Kehaehitus on muskulatuurne, hoiak aristokraatlik. Hästiväljendunud, lihaseline turi; väga lihaseline, tugev, sirge selg; lühike, lai, tugev, lihaseline nimme, mis on sirge või veidi kaardunud; kompaktne, tugev üleminek seljalt nimmele. Kõrvad on ümara V kujuga.
Karvkate lühike ja sile või karmikarvaline. Erinevad kollakaspruunid kuldsed toonid ning tume liivakarva kuldne toon (semmelgelb). Kõrvad võivad olla pisut tumedamad, ent üldiselt siiski kerega sama värvi.
Ta on keskmist kasvu, turjakőrgus emased 54-60 cm, isased 58-64 cm, kaal 18-27 kg.

Toitmine
Ungari linnukoer on toidu suhtes vähenõudlik koer ja ei vaja spetsiaaltoite. Üldjuhul on koer hea isuga. Koera kasutamisel jahikoerana vajab ta töökoertele sobivat proteiinirikast toitu.

Suhtlus
Ungari linnukoer on intelligentne koer, kes saab hästi läbi lastega ja naudib õues olemist. Koer kaitseb hästi kogu oma perekonda ning on sõbralik ja truu kaaslane. Koera peab kindlasti juba varajases eas sotsialiseerima. Üldjuhul püsib koer kodus ja ei lähe kaugele uitama. Ta on rõõmuga valmis olema nii pere- kui ka töökoer.

Aktiivsus
Ungari linnukoer vajab palju liikumist. Sobivaim koht elamiseks on maal. Koer eelistab tihedat kontakti perega.

Treenimine
Kui koera omanik on koolitamisel järjepidev ja kindla meelega, ei ole ungari linnukoera raske treenida. Koer on intelligentne ja õpihimuline. Meeles peab pidama kindlasti seda, et ungari linnukoer on suhteliselt hella hingega, seega ei tohiks ka treenimisviis karm olla.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 5-10 kutsikat.

Eluiga
Ungari linnukoera keskmine eluiga on 14-15 aastat.