Ungari puli kuulub karjakoerte rühma. Neid kasutatakse saagi äratoomiseks, seltsikoertena ning nad osalevad kuulekusvõistlustel ja koertenäitustel. Ungaris rakendatakse neid ka tänapäeval lammaste karjatamiseks. Nende loomus sobib väga hästi koeraspordi harrastamiseks. Nad on väga elavad ja entusiastlikud koerad, kes armastavad lapsi ning on erakordselt head valvekoerad.

Välimus
Puli pea on väike ja kitsas, kolju on kergelt kaarjas. Silmad on keskmise suurusega, tumepruunid ja elava pilguga. Kõrvad on madala asetusega, keskmise suurusega, rippuvad ja kaetud pikkade karvadega. Keel on punase värvusega. Lõuad on jõulised ja kääritaolise hambumusega. Kael on tugeva nahaga ja lihaseline. Paksu karvkatte tõttu on piir pea, kaela ja keha vahel vaevalt märgatav. Esijalad on sirged ja lihaselised; tagajalad on tugevad ja lihaselised. Selg on keskmise pikkusega. Käpad on lühikesed, ümarad ja kitsad. Tagumised käpad on veidi pikemad kui esimesed. Saba on keskmise pikkusega ja asetseb rõngjalt üle laudja piirkonna. Pealiskarva ja aluskarva õige proportsioon moodustab koera karvakattesse nn nöörid. Harjatud kasukas on ebasoovitav. Mõnedel koertel kasvab kasukas maani välja ja see on aktsepteeritav.
Emase koera turja ideaalkõrgus on 37-41 cm ja kaal 10-13 kg. Isase turjakõrgus jääb vahemikku 40-44 kg ja ta kaalub umbes 13-15 kg.

Toitmine
Pulid ei ole valivad sööjad ja nad ei vaja suures koguses toitu.

Suhtlus
Puli on elav koer, kellest saab lastele väsimatu mängukaaslane. Talle meeldib pere toimingutest osa võtta ja koer kiindub tugevalt ühte pereliikmesse. Loomu poolest on puli sõbralik, kuid võõraste suhtes vägagi häälekas ja umbusklik, kuid mitte kunagi agressiivne. Puli saab hästi läbi teiste koerte ja muude lemmikloomadega.

Aktiivsus
Puli on energiline koer, kes vajab mõõdukas koguses liikumist. Puli naudib vabalt ringi jooksmist, mängimist ning ta saab hästi hakkama agilitys ja flyballis.

Treenimine
Puli on õrna hingega intelligente koer, kes õpib kiiresti. Treenimisel on oluline järjepidevus, kuna koer võib oma kangekaelsust välja näidata. Koolitamisega peab alustama juba koera varajases vanuses ja see peab kindlasti mänguga vahelduma. Puli on tuntud kahjurite hävitajana, aga kui omanikule ei meeldi selline käitumine, peab ta koeraga eriti palju tegelema ja teda treenima, et see iseloomujoon koerast välja juurida.

Pesakond
Keskmiselt 4-7 kutsikat.

Eluiga
Pulid elavad kõrge vanuseni, isegi 15-18 aasta vanuseks.