Vendeeni suur-basset grifoon kuulub hagijate rühma. Nad on lõhna järgi saaki jahtivad koerad. Tänapäeval rakendatakse neid jahtimismängudes ja nad on ka võrratud seltsikoerad. Nad on vägagi häälekad koerad.

Välimus
Vendeeni suur-basset grifoon on madalajalgne koer. Pea ei tohi liialt lai olla. Koeral peab olema pikk koon ja pikad kõrvad. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega, kus ülemised hambad ulatuvad üle alumiste. Silmad on suured ja tumedad. Üle kulmude ulatuvad pikad karvad. Silmajoonest allapoole ulatuvad kõrvad on pikkade karvadega. Kael on pikk ja tugev. Õlad on kere lähedal. Kere ise on sügava rinnakorviga. Jäsemed on tugevad ja tiheda luustikuga, mis tagaks koerale vastupidavuse pikkadel jahilkäikudel. Kehalt on ta veidi piklik, esijalad on sirged. Jahikoerale omaselt on tal esileküündiv nina hästi avatud sõõrmetega. Kõrvad on paindlikud ja kaetud pikkade karvadega, peavad ulatuma üle nina otsa. Karvane saba peab asetsema kõrgel. Kasukas on karmikarvaline ja seda ei tohi näitusekortel lõigata. Koera ilmastikukindel kasukas on karmikarvaline, aluskarv on tihe. Tõule on iseloomulikud üle kulmude ulatuv karv ning habe ja vuntsid.
Nii emaste kui ka isaste turjakõrgus on 39-45 cm ja kaal jääb vahemikku 18-20 kg.

Toitmine
Toidu suhtes ei ole nad eriti nõudlikud, kuid kutsikana peab ta esimese eluaasta jooksul saama kvaliteetset kutsikatoitu.

Suhtlus
Vendeeni suur-basset grifoonid naudivad aktiivset eluviisi. Nad võivad aga ka küllaltki põikpäised ja iseseisvad olla, kuid nad soovivad ka oma omanikke rõõmustada. Selle koera ideaalne elukoht on maal. Nad saavad hästi läbi teiste koertega, lastega ja ka võõrastega.

Aktiivsus
Vajab palju liikumist ja värskes õhus olemist. Ta on elurõõmus ja jahtimishimuline koer. Vendeeni suur-basset grifoon ei püsi kaua ühe koha peal, seega sobib ta aktiivse eluviisiga peredele.

Treenimine
Vendeeni suur-basset grifoon on energiline ja iseseisev koer. Talle on vaja kindlasti selgeks teha, kes on majas peremees. Koer vajab järjepidevat treenimist ja sotsialiseerimist. Neid peaks hoidma kõrge ja kindla taraga aias, vastasel juhul võivad nad uitama minna. Selle koera omanikul peab olema kindel ja kannatlik meel.

Pesakond
Pesakonnas on umbes 4-8 kutsikat.

Eluiga
Keskmine eluiga on 12-14 aastat.