Walesi springerspanjel kuulub jahikoerte rühma. Tänapäeval on nad töö-, seltsi- ja näitusekoerad.
Walesi springerspanjel on kompaktse, sümmeetrilise kehaga ning vastupidav ja suure töötahtega koer. Ta on kiire, aktiivne liikuja, läbides maad jõuliste tõugetega sujuvalt. Koeral on läikiv, siidjas, sile karvakte; jalgu katavad pikad narmaskarvad.

Välimus
Selgelt eristuv üleminek otsmikult koonule. Silmad on keskmise suurusega, tumedad või pähkelpruuni värvusega. Kõrvad asetsevad üsna madalal ja on suhteliselt väikesed. Lõuad on tugevad ja kääritaolised hambumusega. Kael on pikk ja lihaseline, liitudes tahapoole asetsevatele õlgadele. Keha on tugev ja lihaseline, kuid mitte pikk. Esijalad on sirged ja hea luustikuga; tagajalad on sirged, lihaselised ning jõuliste reitega. Käpad on ümarad, tugevate mõhnadega, kassikäppade sarnased. Saba on hästi asetsev, hoidub madalale ja mitte kunagi seljale. Koeral on läikiv, siidjas, sile karvakte, värvuselt puna-valge, jalgu katavad pikad narmaskarvad.
Emase koera turja ideaalkõrguseks on 46 cm ja ta kaal jääb vahemikku 16-18 kg. Isase koera turjakõrgus on 48 cm ja ta kaalub umbes 18-20 kg.

Toitmine
Walesi springerspanjeli toitmine ei ole kulukas. Soovitav on valida võimalikult kvaliteetne koeratoit, mis sobib liikuvale koerale ja ei tekita allergiaid.

Suhtlus
Walesi springerspanjel on truu ja täielikult perele pühendunud koer. Ta on elava loomuga heasüdamlik kaaslane. See springerspanjel naudib väga inimeste seltskonda. Võõraste suhtes käitub ta umbusklikult, kuid ei ole kunagi agressiivne. Teiste lemmikloomadega ja lastega on läbisaamine hea. Walesi springerspanjel on perekoer ja vajab enda ümber seltskonda.

Aktiivsus
Walesi springerspanjel vajab palju liikumist. Koer naudib ujumist, kuid vees olles peab koeral ohutuse tagamiseks kindlasti silma peal hoidma.

Treenimine
Walesi springerspanjel on intelligentne ja lihtsalt treenitav koer, kes on suurepärane kuulekus- ja töökoer. Ta on usaldava loomuga ja soovib alati head meelt valmistada, seega ei tohiks kindlasti karmi treeningmeetodit rakendada.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6-8 kutsikat.

Eluiga
Keskmine eluiga 15-15 eluaastat.