Weimari linnukoer kuulub jahikoerte rühma. Algselt rakendati teda töökoerana, tänapäeval peetakse teda oma ainulaadse välimuse tõttu rohkem seltsikoerana. Tänu heale õpivõimele on koer tubli ka kuulekusvõistlustel. Koeri võib näha ka näitustel. Koera liigutused on graatsilised, kiired ja jõulised, andes talle staariliku välimuse.

Välimus
Pea on mõõduka pikkusega, aristokraatlik. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on keskmise suurusega ning merevaiguvärvi või sinakad-hallikad. Pilk on innukas, lahke ja intelligentne. Kõrvad on pikad ja rippuvad, kõrge asetusega. Kael on küllaltki pikk ja liitub hea asetusega õlgadele. Keha on ruutjas. Rind on hästi arenenud ja sügav, lanne on tasane. Esijalad on sirged ja tugevad, tagajalad on hea nurga all. Kannad on madalad, reied hästi lihaselised. Käpad on tugevad ja kompaktsed, hästi kaardunud varvastega. Saba on üsna madalal asetsev. Särava, läikiva ja lühikese karvkatte, hõbe-, kitse- või hiirehall ja kõik vahepealsed varjundid. Weimare linnukoeri on lühi- ja pikakarvalisi.
Isase koera turjakõrguseks võib-olla 61-69 cm ja ta kaalub umbes 27 kg. Emase koera turjakõrgus jääb vahemikku 56-64 cm ja ta kaalub umbes 22,5 kg.

Toitmine
Weimarid ei söö palju, kuid vajavad suuremat toidukogust külmadel talvedel.

Suhtlus
Weimar on suurepärane seltsiline, kes naudib pereelu. Ta on sõbralik, intelligentne ja energiline ning on suurepärane kaitsekoer, kui ta kodu või pere on ohus. Kui koera on juba varajases vanuses õigesti treenitud, saab ta teiste lemmikloomadega hästi läbi, kuigi võõraid koeri ta ei salli. Domineeriva loomu poolest ei sobi ta esmakordsele koeraomanikule.

Aktiivsus
Weimari linnukoer vajab regulaarseid pikki jalutuskäike. Kui ta ei saa piisavalt liikuda, võib ta küllaltki õnnetu olla ja pahandusi tegema hakata. Koer naudib ujumist ja asjade kättetoomist, et oma aktiivset meelt tegevuses hoida.

Treenimine
Weimari linnukoer on nutikas koer. Ta tahab alati head meelt valmistada ja ta saab üsna kiiresti aru, mida temalt oodatakse. Koera treener peab kindlasti järjekindel olema, kuna tegemist on küllaltki domineeriva tõuga. Treenimisega peab alustama üsna varakult, et koolitada koerast välja närimiskomme, õpetada koeral kodukorra reegleid jms.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6-7 kutsikat.

Eluiga
Weimari linnukoera keskmine eluiga on 12-13 aastat.