Pembroke corgi kuulub karjakoerte rühma. Algselt kasutati neid karja ajamisel, tänapäeval on nad rohkem seltsikoerad. See on hämmastav kui palju jõudu peitub neis rõõmsameelsetes koertes hoolimata nende väikesest suurusest. Julged ja töömehelikud. Pembroke’id on eriti avatud ja sõbralikud, mitte kunagi närvilised ega agressiivsed.

Välimus
Pea on rebasepea sarnane ning kõrvade vahel lame ja lai. Koon on kitsenev, lõuad tugevad ja kääritaolise hambumusega. Kõrvad on püstised ja otstest veidi ümardunud. Kael on üsna pikk. Rind on sügav ja lai, lanne on tasane. Jalad on sirged ja lühikesed. Käpad on ovaalsed, hästi kaardunud ja koondunud varvastega. Kaks keskmist varvast on välimistest varvastest veidi pikemad. Liikumine on vaba ja aktiivne. Saba on lühike. Karvkate on keskmise pikkusega, sirge ja paksu aluskarvaga. Eelistatud värvused on punane, soobel, kollakaspruun ning must ja pruunikas.
Isase koera turjakõrguseks on 25,5-30,5 cm ja ta võib kaaluda 10-12 kg. Emase koera turjakõrgus jääb vahemikku 25,5-30,5 cm ja ta kaalub umbes 10-11 kg.

Toitmine
Toitmisnormidest peab kindlasti kinni pidama, kuna tõul on soodumus ülekaalulisusele.

Suhtlus
Pembroke corgi on intelligentne ja aktiivne väike koer. Ta on oma perele kuulekas ja lojaalne. Koer saab lastega hästi läbi nii kaua, kui teda koheldakse austusega. Pembroke corgi sobib ideaalselt aktiivse eluviisiga perele. Koera peab sotsialiseerima ja treenima hakkama juba varakult.

Aktiivsus
Corgi vajab piisavalt liikumist. Kuigi koeral on lühikesed jalad, on ta vägagi aktiivne koer. Ta kohandub hästi talle võimaldatava liikumiskogusega ja naudib pereelu. Esivanematelt pärit jahtimisinstinktid on ka tänapäeva koeral säilinud. Corgi on vastuvõtlik selja- ja liigesteprobleemidele, seega ei tohiks kutsikal lasta treppidest üles-alla käia.

Treenimine
Pembroke on intelligentne koer, kes naudib väljakutseid. Koera ei ole keeruline treenida, kuid ta võib võimaluse korral domineerima hakata. Kutsikat peab hakkama sotsialiseerima ja treenima juba varakult.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6 kutsikat, kuid järeltulijaid võib-olla ka kuni 10.

Eluiga
Koera keskmine eluiga on 14 aastat.